Oldalak

2016. augusztus 23., kedd

Randinaptár a tudatos randiszervezéshez :)


Randizni kell. Muszáj. Igen, akkor is, ha házas vagy. Természetesen a házastársaddal és nem mással. Párterápiával foglalkozók nem győzik hangsúlyozni, hogy milyen fontos a tudatos, előre tervezett, rendszeres, kizárólag kettesben töltött idő - tehát randi - egy hosszútávú kapcsolatban. Ha együtt élünk, egymás mellett tesszük-vesszük a dolgainkat, talán fel sem tűnik, hogy igazából milyen kevés időt töltünk valóban együtt, 100%-ig egymásra figyelve, az időnket odaszánva. Nem vacsorázás közben, nem gyerekfürdetés közben, nem mosogatás közben, nem fészbukozás közben. A személyes tapasztalatom az, hogy nálunk igazán jó beszélgetések akkor tudnak kialakulni, ha nem vagyunk  otthon és nem zavar be semmi. Amikor csak egymásra figyelünk. És erre nagyon-nagyon nagy szükség van egy tartós kapcsolatban.
Michalec Gábor szerint az odaszánt idő olyan fontos egy házasságban, hogy foggal-körömmel ragaszkodni kell hozzá és rendszeresen időt szakítani rá. A Megcsalás nélkül c. könyvében azt írja, a kettesben, a házasság "ápolásával" töltött  idő ideális aránya a következő:

Hetente egy este, havonta egy nap, negyedévente egy hétvége és évente egy hét.

Jelentkezzen, akinek megvan! Ugye nincs? Mégis érdemes lenne legalább megpróbálni törekedni rá, mert adott esetben a házasságod múlhat rajta...

Én rendszerezés- és tervezés-mániás vagyok, írtam is már egyszer egy szerelem-naptárról, most pedig készítettem egy szép kis nyomtatható randitervezőt, hogy mindig láthassuk, hogyan is állunk randik dolgában. A randinaptár alapelve a fenti arány. Közzéteszem, hogy ha hasznosnak találod, nyugodtan töltsd le és nyomtasd ki magatoknak. Rakjátok ki a faliújságotokra, vagy fűzzétek le egy mappába, a lényeg, hogy tudjátok hol van, és hogy használjátok! Higgyétek el megéri a tervezést-szervezést és adott esetben más dolgok félrerakását.

A képre kattintva letölthetitek a randitervezőt PDF-ben kék, zöld, vagy szürke színekben A/4-ben és kék színben A/5-ös füzetméretben is


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Web Analytics