Oldalak

2015. december 1., kedd

A mi adventünk

Az idei advent különleges a számunkra, ugyanis az első kettesben töltött advent :) Ennek megfelelően, teljesen rá vagyok pörögve.
A hétvégén esküvőn voltunk, így mostanra jutottam oda, hogy végre megvan az advent két alapkelléke: az adventi koszorú és az adventi naptár!
A koszorúnk nem lett túlbonyolítva. Még pár héttel ezelőtt megláttam egy boltban négy nyírfa mécsestartót és azonnal beléjük szerettem, haza is hoztam, hogy az majd megy a koszorúra. Úgy terveztem, hogy bukszusból készítem, mert nekem az alap, hogy egy adventi koszorú bukszusból van. Régen rengeteg koszorút csináltunk anyukámmal, szinte mindig bukszusból (mert szép, elegáns és hónapokig ugyanolyan zöld marad), úgyhogy
számomra a bukszus illata olyan szorosan kötődik az adventhez és a karácsonyhoz, mint a mézeskalács. Viszont nem tudtam bukszust szerezni. Pedig körbejártam érte az egyetem kertjét (de ez titok). Találtam ugyan pár kis bébibokrot, de azok egyenként akkorák, mint egy koszorú. Majd valaha biztos szép sövény lesz belőlük, de remélem, hogy én addigra már nem koptatom az egyetem padjait. Úgyhogy csak jártam körbe a kertben, hogy hátha találok valami zöldet, amivel fedhetném a koszorút, és végül rábukkantam egy gyönyörű oszlopos borókára! (Legalábbis szerintem az volt...)
Tehát boróka koszorúnk van, nem is akármilyen :) Mivel a koszorú kicsi, túl sok dísz nem került rá, csak néhány bogyós borókaág, meg valami kék bogyós, piros levelű tövises növény, amiről nem sikerült kiderítenem, hogy micsoda... Tetszik a végeredmény, olyan természetes-kaotikus, mint amilyet szeretek :)Az adventi naptárat sem gondoltam túlcsicsázni, mivel nem nagyon kéne szögeket vernünk a falba. Így aztán mivel amúgy is kellett már egy parafa tábla a konyhába, vettem egyet és arra szurkáltam fel 24 kártyát. Ez is kék-zöld lett, mint a koszorúnk, és krumplinyomdával díszítettem. (Óvodás korom óra először krumplinyomdáztam, de nagyon jóó! :)) Hogy mi került a kártyák hátára,  arról itt írtam.


Ahogy elkészült és a férjem hazajött a munkából, azonnal fel is fedte az első kártyát. És mi volt az első kérdés? "Játszatunk olyat, hogy most megnézem az összeset...? Nem bírok holnapig várni!" :) Hát igen, valahol még gyerekek vagyunk...

A következő lépés a karácsonyi fények felrakása lesz :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Web Analytics