Oldalak

2015. november 16., hétfő

Szerelemnaptár - romantikus ellenőrzés a párkapcsolatban

Az a véleményem, hogy ahogyan egy munka tervezés, előkészítés, megvalósítás és ellenőrzés fázisaiból áll, ugyanígy kell ennek lennie egy párkapcsolatban is.

A férjemmel elég sokat készültünk a házasságunkra. (Részben azért is, mert baromira be voltam sózva, hogy nem tudom, hogy kell jól csinálni.) Elolvastunk több könyvet, voltunk egy pároknak szóló hétvégén, voltunk jegyesoktatáson és nagyon-nagyon sokat beszélgettünk. És amikor úgy éreztük, hogy nekünk már nem lehet újat mondani, akkor kaptunk még egy újabb tanácsot, olvastunk még valamit, amit addig nem is gondoltunk volna, megvilágosodott egy újabb terület, ami addig homályos volt. Még elég friss a házasságunk, nem is szeretném az észt osztani, csak annyit akartam leírni ebből, hogy végtelenül megnyugtató érzés, hogy tudom, nem megy minden magától, de látunk magunk előtt irányvonalakat, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy menjen. És a még megnyugtatóbb, hogy tudjuk, a másik ugyanúgy mindent meg szeretne tenni azért, hogy jó legyen, mint én.
Tehát miután nálunk már megvolt a felkészülés, tervezés, előkészület, most a megvalósítás zajlik, úgy érzem lassan itt az ideje az ellenőrzésnek is. Miért van erre szükség? Azért, hogy egy fejlődő probléma-csíra még azelőtt kibukjon, hogy komoly probléma-fává terebélyesítette volna ki magát és helyrehozhatatlan, vagy csak nehezen helyrehozható töréseket okozzon. Úgy gondolom jobb, ha az ember erre rászokik még akkor, amikor a szerelem magasfeszültségű energiái hajtják, és később csak könnyebb lesz. (Ez részemről csak hipotézis. Még nem próbáltam.) Ez az egész ellenőrzés dolog egyébként nem hangzik túl romantikusan. Hadd bizonyítsam be, hogy mégis lehet az:

Mert itt jön képbe az, amiért az egész bejegyzést megírtam: egy szupercuki ötlet, amit még évekkel ezelőtt láttam az Urban:Eve-n, és már akkor belevésődött az agyam kreatív ügyekkel foglalkozó részlegébe, most végre előkapartam valahonnan az internet bugyrából.
Ez gyakorlatilag egy naptár. A lényege: van egy poszter, amin 365 szívecske található, mindegyik mellett egy szám (a napok) illetve fel vannak tüntetve a hónapok is kezdőbetűvel, valamint minden szívecske alig láthatóan négy részre van osztva. Bal fölső: közös program, bal alsó: beszélgetés, jobb fölső: bújás, jobb alsó: szex. Értelemszerűen minden nap azokat a részeket kell besatírozni, ami aznap volt e négy közül :)
Mire jó? Először is jól néz ki, másodszor pedig nagyon hamar megmutatkozik, ha valamelyik terület hiányt szenved, vagy ha gyanúsan ritkák a beszínezett negyedek. Ha rendszeresen vezetve van, akkor egy nagyon gyors és elegáns indikátora lehet annak, ha valami probléma van, amire aztán azonnal lehet reagálni: megbeszélni, megoldani. (Gyakorlatilag kapcsolat-ellenőrző lap). Nekem baromira bejön!
Az eredeti naptárat itt lehet megrendelni, de én például biztos, hogy készítek egy saját verziót :) Ha elkezdtük használni majd beszámolok. (No nem az eredményekről, hanem a használhatóságról :)) Arra is gondoltam, hogy esetleg át lehetne dolgozni a szívek cikkezését, valahogy belekerülhetne a közös hitélet, de egyik eredeti cikket sem akarnám kilökni vagy mással összevonni. Na mindegy, ez még átgondolás alatt van :)
Remek ajándékötlet is lehet ismerős párnak karácsonyra, vagy akár saját magunknak. Csak jó titkos helyen legyen, ne nézegesse senki a szerelmi tevékenységeink aktuális állását :)
Létezik ez egyébként egészség verzióban is, ekkor a sport, alvás, víz és diéta szerint kell felosztani a napokat (és nem piros szívecskék vannak, hanem zöld almák, mégis mi más? :))

Na kellemes ellenőrizgetést!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Web Analytics